Gratis kursus den 15. november: "Fællesfaglig undervisning og naturfagsprøven"

For Aarhus Kommune

Center for Læring Aarhus og GO Forlag inviterer til et gratis kursus for lærere i Aarhus, der ønsker inspiration og vejledning til arbejdet med de fællesfaglige fokusområder. På kurset vil du få input til, hvordan du støtter og vejleder eleverne i at udarbejde naturfaglige problemstillinger med tilhørende arbejdsspørgsmål. 
   
Du vil også blive skarpere på forløbet fra 1. april og frem til den fælles prøve, samt få input til, hvordan du kan bruge GO Forlags fagportal, Xplore På tværs (som alle skoler i Aarhus kommune har abonnement på), til at forberede eleverne til prøven. Kurset vil også give indblik i de digitale prøver i naturfag, og hvorledes de spiller sammen med fællesprøven og med Xplore-systemet.

Dagens program vil være en vekselvirkning mellem oplæg og arbejde på tværs af fag og skoler. Som lærer vil du få masser af konkrete idéer med hjem til brug i egen undervisning.

Program:

V/ Ulla Hjøllund Linderoth, Formand for Opgavekommissionen i naturfag v. Undervisningsministeriet, naturfagskonsulent og medforfatter til Xplore På tværs og Xplore Biologi.

  • Overblik over sammenhængen mellem naturfagsundervisningen og de afsluttende prøver i naturfagene.
  • Oplæg om de fællesfaglige fokusområder, de naturfaglige kompetencer og det fællesfaglige samarbejde og den fælles naturfagsprøve.
  • Input til og vidensdeling om, hvordan I som fagkollegaer kan arbejde sammen, samt om hvordan du styrker elevernes naturfaglige kompetencer og forbereder dem både til den fælles naturfagsprøve og til de digitale prøver.
  • Forløbet frem mod den fælles prøve, samarbejdet med censor, selve prøvesituationen og bedømmelsen af elevernes præstation ved prøven.
  • Gennemgang af Xplore På tværs  med ideer til, hvordan portalen bruges i undervisningen, så eleverne klædes godt på til den fælles prøve.

Undervejs byder vi på forfriskninger samt vand og kaffe/te.

Sted:  Center for Læring, Louisevej 29, 8220 Brabrand

Vi glæder os til at se jer!

Dato15-11-2018 kl. 13:00 - 16:00
Tilmeldingsfrist15-11-2018 09:00:00
StedCenter for Læring, Louisevej 29, 8220 Brabrand
PrisGratis
KontaktpersonPia Bech Knudsen, pbk@goforlag.dk
MålgruppeGrundskolen
FagBiologi, Fysik/kemi, Geografi
InstruktørUlla Hjøllund Linderoth